Wie ben ik

Kim Slingerland

Psychosociaal therapeut

Al vanaf jongs af aan heb ik een grote interesse gehad in de vraag:

Wat maakt nou dat je bent wie je bent en dat je doet wat je doet?

Op het moment dat ik een intakegesprek heb met iemand, dan merk je vandaaruit mijn oprechte interesse in de ander. Ik voel me vereerd dat ik als therapeut of coach met jou mee mag zoeken naar de antwoorden. Of wellicht zoeken we nog niet de antwoorden, maar eerst de juiste vragen.

Naast de verschillende opleidingen die ik heb gedaan, heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met verschillende mensen. Betekenisgeving is een woord dat door alle functies, verschillende cliënten en trajecten heen loopt. Wat iemand in zijn hoofd, hart en lijf ervaart, kan niet onafhankelijk van elkaar bekeken worden, want het beïnvloed elkaar. Ik ga er altijd vanuit dat waar iemand nu staat een logisch gevolg is van gebeurtenissen en ervaringen die zijn opgedaan in het leven en in de verbindingen en relaties met anderen.

 

 

Werkervaring

Mijn ervaring heb ik opgedaan bij verschillende werkgevers, in verschillende steden en in het werken met verschillende doelgroepen. Zo heb ik bij sociale wijkteams vanuit de gemeente gewerkt en als maatschappelijk werker en begeleider.

Hierdoor ben ik erachter gekomen dat er niet 1 bepaalde doelgroep is waar ik graag mee werk. Ik vind het werken met mensen vooral erg leuk, en dan met name de diversiteit van de verschillende mensen.

Of iemand een diagnose heeft, een bepaalde culturele achtergrond, leeftijd of een bepaalde status… Het zegt nog maar een heel klein beetje over diegene. Wat iemand tot een eigen persoon maakt, heeft zo ontzettend veel verschillende lagen en dat is juist wat ik zo leuk vind aan het werken met mensen.

  Opleidingen

   

  • Psychosociale therapie (Sociale Academie Utrecht)
  • Social Work (Hogeschool Utrecht)
  • Minor omgaan met rouw- en verliesverwerking (Hogeschool Utrecht)

  Registraties

  Vanaf 2022 tot op heden
  NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen)
  Vanaf 2022 tot op heden
  RBCZ (Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg)
  Vanaf 2022 tot op heden
  SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg)
  Vanaf 2022 tot op heden
  Vektis (AGB code)

  Cursussen / trainingen

   

  Uiteraard houd ik mijn scholing goed bij. Hoe meer ik leer, hoe meer vragen ik heb. De vragen worden alleen anders en gaan meer de verdieping in over bepaalde voorwerpen.

  Hieronder een greep uit de cursussen en trainingen die ik heb gevolgd de afgelopen jaren:

  Deep Democracy, Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, Motiverende gespreksvoering, Omgaan met emoties en agressie, Interactioneel werken (JIM-methode), Beroepsethiek en morele oordeelsvorming, Oplossingsgericht werken, Psychopathologie en de DSM, en nog veel meer.

  Mocht je een leuke theorie, cursus of methodiek weten voor me, dan houd ik me aanbevolen!

  Contact

  Neem contact met me op via onderstaand contactformulier, telefoon, whatsapp of e-mail.

  Burgemeester de Beaufortweg 16 3833AG Leusden

  Volg me ook op